17M- Dia Internacional contra la LGTBIfòbia!!

Internacional banner_407x150 e-mail

Compartim amb tots vosaltres el Manifest que llegirem avui a Plaça España a les 17:00h que anirà acompanyat de una petitta performance. Quedau tots i totes convidades!!

Avui, 17 de mayo celebrem EL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA HOMOFÒBIA, LESBOFÒBIA, BIFÒBIA Y TRANSFÒBIA.

Fa 24 anys que la homosexualitat va deixar de ser considerada una malaltia mental per la OMS (Organització Mundia de la Salut). Malhauradament la transexualidad segueix essent considerada un trastorn d’ identitat sexual i des d’ aquí exigim que desaparegui del DSM-V.

Des de llavors hem aconseguit molts avanços en drets però no tant en la igualtat social. La homosexualitat, el lesbianisme, la bisexualitat y la transsexualitat estan castigats penalment en 76 països.  A 8 d’ aquests països està castigat amb la pena de mort: Sudan, Sudan del Sur, Somàlia, Iran, Mauritània, alguns estats de Nigèria, Arabia Saudita i  Yemen.

A Nigèria i Uganda s’ han aprovat lleis que endurexen les penes per les persones percebudes com a homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals. Aquestes inciatives legals han provocat un enduriment i augment de la violència contra les persones LGTBI.   Kènia i Etiopia han anunciat que també incrementaràn les seves lleis per persones LGTBI.

A Amèrica, les persones transsexuals pateixen un nivell de violència atroç i el nombre de víctimes a països com Hondures o Brasil es conten per centenars. A Jamaica, l’ ona d’ odi cap a gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals constinúa i el govern la ignora.

A Europa, Rússia, des de fa alguns anys persegueix, discrimina i permet la caça de les persones LGTB a nivell legal i nivell social. A més aquest país serveix com a referència per a ex repúbliques soviètiques  com Kirguistan, Bielorrússia o Armènia, on la situació de les persones LGTB és extremadament dura. Hongria, Croàcia, Rumania o Albània són una petita mostra de que hem de presionar perquè no succeexi la involució de les llibertats sexuals i les identitats de gènere. énero.

Fa 3 mesos es va aprovar en el Parlamento Europeo el Informe Lunacek que aboga per la defensa i la lluita en pro dels drtes del col·lectiu LGTBI.

A Espanya els avanços legislatius de la última dècada, encara la involució dels darrers anys, han duit a que la nostra societat, de manera majoritària, vegi amb respecte la diversitat afectiva sexual, però lamentablementeencara hi ha molts àmbits on la discriminació i els prejudicis continuen existint. Segueixen existint casos de assetjament escolar que en moltes d’ ocasions du als adolescents LGTB a plantejar-se el suïcidi.

Al nostre país l’ assetjament escolar homofòbic i transfòbic és una lacra que no cessa i que en molts dels casos, porta a les i els adolescents plantejar-se el suïcidi com a única escapada. Es fa necessari aportar des de les polítiques públiques, les eines necessàries per mesurar-ho, analitzar-ho, prevenir-ho i combatre-ho, aportant a les i els docents, la formació necessària i els materials per afrontar aquestes situacions.

Les agressions no cessen. Com es pot veure en les enquestes publicades en la Unió Europea les persones LGTB segueixen patint agressions verbals i físiques i en la majoria de les ocasions no acudeixen a denunciar-ho. Hem de proporcionar els mitjans perquè això deixi d’ ocórrer.

En 2013, 238 persones transsexuals van ser assassinades al món. Per tots ells, per les 95 víctimes de Brasil, 40 a Mèxic ,16 en els EE.UU i 15 registrats a Veneçuela, seguits per Hondures (12), Colòmbia (12) i El Salvador (5).  Aquest atemptat contra els drets humans exigeix una resposta contundent de la Comunitat Internacional.

Per això, proposem a les autoritats locals, autonòmiques i estatals que materialitzin les següents propostes:

I.- Contribuir al desenvolupament i aplicació de totes les mesures previstes en la legislació vigent, contra qualsevol tipus de discriminació per orientació sexual, identitat de gènere o diversitat familiar, per erradicar de la nostra societat la LGTBIfòbia en qualsevol àmbit.

II.- Promoure polítiques favorables a la igualtat de tracte cap al col·lectiu LGTBI, en defensa de la seva dignitat, i impulsant la consolidació i reconeixement de la plena igualtat de drets i oportunitats, sense oblidar-nos del món rural.

III.- Utilitzar les eines per denunciar la LGTBIfòbia com són ambaixades, consolats, un gran camp d’acció en l’ ONU, en el Consell d’Europa i, sobretot, en la Unió Europea. Hem de pressionar aquells estats que legislen en contra nostra perquè deixin de fer-ho!

IV.- Lluitar contra la discriminació per homofòbia, lesbofòbia, transfòbia o bifòbia en l’ àmbit escolar. Exigim el suport de les institucions autonòmiques i estatals.

V.- Recolzar campanyes de no discriminació al col·lectiu LGTBI en l’àmbit laboral.

VI.- Facilitar i promoure campanyes d’informació amb l’objectiu que no quedi sense denunciar cap agressió per motius d’orientació sexual o identitat de gènere.

Aquest 17 de maig demanem a tota la ciutadania a FER EL PAS, a recolzar amb el seu compromís diari, amb el seu vot, la igualtat LGTBI. Només així podrem seguir avançant. Amb l’ajuda de totes i tots, ho aconseguirem. En les eleccions europees VOTA ROSA!! Nosaltres no votarem a aquells que no ens defensen!

La igualtat de tracte i la igualtat davant la llei de qualsevol persona, independentment de la seva orientació sexual és un dret universal reconegut per la Declaració Universal dels Drets Humans.

Avui reivindiquem que tots i totes tenim els mateixos drets, que ningú de nosaltres ha de ser perseguit, agredits física o verbalment, QUE CAP AGRESSIÓ CAP AL NOSTRE COL·LECTIU HA DE QUEDAR SENSE RESPOSTA!

Nosaltres continuem la lluita!Per tots i totes els  que no estan! Per tots i totes que han lluitat perquè estiguem aquí avui!

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s