Educació

xerrades

Ben Amics participa al Programa Red educación. Aquest està subvencionat pel Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat. El projecte consisteix en la realització de tot un seguit de activitats i intervencions educatives sobre diversitat afectiva i sexual per a l’alumnat dels centres d’educació (infantil, primària, secundària, Batxillerat i mòduls de grau mitjà i superior).

Aquest és un projecte a nivell estatal en el qual també participen altres entitats membres de la FELGTB: Cogam, Altihay, Algarabía, Gamá, Lambda i No Te Prives.

Aquest projecte complementa i recolza al programa de sessions educatives en els IES de Mallorca que Ben Amics desenvolupa a través de les plataformes de Palma Educa (Ajuntament de Palma), Iniciatives als instituts (Consell de Mallorca), a més del Programa de Suport i orientació a Joves LGTB que des de l’any 2008 es desenvolupa en Ben Amics.

Des de l’àrea d’educació de Ben Amics convidem a les i als docents a sol·licitar les seves sessions educatives per treballar la diversitat afectiva i sexual a les aules.

Més informació aquí.

 

Per a sol·licitar xerrades sobre diversitat afectiu i sexual per a escoles o instituts, utilitza els links dels programes:

Per a xerrades en altres contextes o per a més informació sobre les nostres xerrades sobre diversitat afectiu i sexual, per favor envia un missatge a areaeducacion@benamics.com

En 2006 Ben Amics va realitzar un treball d’investigació a fi d’avaluar l’oferta d’accions formatives – en l’àmbit de l’educació formal – vinculades a la diversitat sexual, l’afectivitat i les diferents formes cap a les quals es pot dirigir el desig. A través del mateix, es va constatar que cap entitat, pública o privada, de Balears estava abordant aquests temes. Com resposta a aquesta situació, en 2007 Ben Amics decideix formar un equip de treball la tasca del qual va ser desenvolupar un programa d’activitats de formació per al curs 2007-2008. L’associació es va plantejar treballar a través dels dos serveis creats a Mallorca per a vincular el treball i els esforços de les ONGs amb el mitjà escolar.

D’una banda, varem participar en el programa Palma Educa de l’Ajuntament de Palma i per un altre en el Programa Iniciativas en los Institutos del Consell Insular de Mallorca. En l’actualitat Ben Amics està impartint uns tallers que sota el nom de “Projecte de lluita contra l’homofòbia en l’àmbit escolar” pretenen informar als adolescents i mostrar-los la realitat sobre les diverses opcions afectives i l’important que són valors com la diversitat, el respecte i la tolerància. Per altra banda, a partir de 2008 s’han començat a planificar programes dirigits al personal docent per a ser implementats a partir del període 2008-2009. Així mateix, s’està treballant en una sèrie d’accions que permetin als i les docents de Balears accedir a informació i recursos per a abordar la diversitat afectiu sexual en les aules de forma adequada.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s