Què es Ben Amics

La nostra representació a la desfilada de Madrid.

En els últims anys hem avançat prou: som més visibles, hem aconseguit l’equiparació legal assolint el dret al matrimoni amb la recent modificació del codi civil…. Encara queda molt per a acabar amb la lesbofòbia, l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia a la societat, a l’ensenyament, al món laboral… Hi ha molta feina per davant i els nostres recursos, humans i econòmics, són limitats. Per això volem fer-te aquesta invitació a col•laborar, amb el teu temps i esforç com a voluntari/ària, amb la teva aportació econòmica… en definitiva amb el teu suport podrem fer realitat una societat respectuosa amb la diversitat afectiu- sexual i identitats de gènere.

Ben Amics, Associació Lesbiana, Gai, Transsexual,Bisexual e Intersexual de les Illes Balears és una associació sense ànim de lucre constituïda des de l’any 1991 i registrada legalment al 1994 per combatre la situació de discriminació legal i marginació social que patim les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals. Som un col•lectiu de persones que treballa per aconseguir la plena igualtat i el respecte de la societat a la diversitat afectiu-sexual i identitats de gènere.

Els nostres objectius són:

  • Denúncia de l’homofòbia, defensa de la igualtat social i jurídica del fet homosexual i fi de tota discriminació per motius d’orientació o identitat sexual en tots els àmbits: social, educatiu, mitjans de comunicació, laboral… a la nostra societat i arreu del món.
  • Promoció de la salut i prevenció del virus de la SIDA i altres infeccions de transmissió sexual al nostre àmbit. Lluita contra tota discriminació cap a les persones que viuen amb el VIH.
  • Prestació de serveis, iniciatives culturals, lúdiques, de formació… tot des del foment de la solidaritat i el voluntariat. Volem crear espais de trobada per a la comunitat gai, lèsbica, transexual i bisexual. Per a aconseguir aquests objectius Ben Amics realitza diferents activitats, com la celebració de l’Orgull LGTBI, tallers de sexe + segur, xerrades sobre diversitat afectiu-sexual, distribucions d’informació, visites culturals, excursions, cicles de cinema, repartiment de preservatius, denunciar a la premsa situacions d’homofòbia. A més contem amb serveis de suport social, psicològic i jurídic especialment dirigit a lesbianes, gais, transexuales, bisexuales i intersexuals i a les seves famílies.

La nostra representació a la desfilada de Madrid.

El treball que es realitza en l’associació s’estructura mitjançant quatre àrees:

  • Àrea d’educació, Àrea de Joves, Àrea de Salut, Àrea Social. Aquestes àrees treballen amb una certa autonomia i transversalitat entre elles però sempre respectant les decisions preses per la Junta Directiva.

Grups i comissions de treball:

Els grups i comissions de treball de l’associació tenen una doble vessant: són espais de treball, d’organtizació i realització d’activitats, i punts de trobada per a persones que comparteixen inquietuds similars. Ara per ara, a Ben Amics hi ha els següents:

  • Grup de Salut
  • Grup Jove
  • Grup d’Educació
  • Comissió organitzadora dels actes de la Setmana de l’Orgull LGTBI

Ben Amics forma part de:

ILGA

ILGA (International Lesbian & Gai Association)

La Asociació Internacional de Lesbianas, Gays, Bisexuals, Trans e Intersex és una federació mundial de grups nacionals i locals dedicats a assolir la igualtat de drets per a les persones lesbianes, gais, bisexuales, trans i intersex (LGBTI) en tot el món.

Fundada al 1978, avui té més de 670 organitzacions membre. Cada continent i més de 110 països estan representats. Els grups membres de ILGA van des de col·lectius petits a agrupacions d’abast nacional i ciutats senceres.

ILGA és al dia d’avui l’única federació comunitària no governamental sense fins de lucre dedicada a instal·lar el problema de la discriminació sexual com un tema mundial.

Més informació: www.ilga.org

FELGTB

FELGTB (Federació Estatal de Lesbianas, Gais, Transsexuals i Bisexuals)

Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals és el referent més important del moviment associatiu gai, lèsbic, transexual i bisexual de l’Estat Espanyol. Per història, per trajectòria, per estructura, per nombre d’associacions que la integren, per les aportacions fetes en aquests anys podem fer aquesta afirmació. Abans de res, un espai de coordinació i intercanvi per al moviment associatiu lgtb. Más de 30 associacions, de tot tipus, de ciutats grans i petites, de gairebé totes les comunitats autònomes, d’estudiantes, de joves, d’esportistes, de lesbianes, de gais, de transexuales, de bisexuales… estem compartint recursos i activitats.

Més informació: www.felgt.org

CJIB

CJIB (Consell de Joventut de les Illes Balears)

>El Consell de Joventut de les Illes Balears és una entitat de dret públic amb personalitat pròpia a la que li correspon, entre altres, el foment de l’associacionisme juvenil i la relació i comunicació entre les organitzacions juvenils i entitats interassociatives, així com la promoció d’activitats participatives i la proposta als poders públics de mesures afavoridores de l’objectiu descrit. C/ Ausiàs March, 3 baixos – Palma tel: 971 71 20 02 – fax: 971 71 80 21

Taula Per la Sida

TPS. Taula per la Sida

Plataforma autonómica que reúne entidades que luchan contra la epidemia del VIH/SIDA en nuestras islas.

Plataforma autonòmica que reuneix entitats que lluiten contra l’epidèmia del VIH/SIDA en les nostres illes.

La plataforma està formada Ben Amics, ALAS, CJIB, Creu Roja Joventut, Escola de Sida, Metges del Món i Siloé.

Consell de dones

Consell de participació de les Dones de les Illes Balears

El Consell de les Dones el formen associacions de dones de diferents àmbits, amb diferents necessitats, àrees d’interès i activitats. Ens uneix la determinació per canviar la situació de precarietat que pateixen les dones en els àmbits com l’ocupació, la formació, la violència, la salut, la conciliació, l’atenció de persones dependents…El nostre objectiu és sensibilitzar, dinamitzar, assessorar i canalitzar enfront l’Administració, les necessitats socials de les dones; estar presents en la presa de decisions, fer que s’escoltin les nostres demandes i reivindicacions, potenciar i millorar la participació de les dones en el desenvolupament polític social, laboral, econòmic i cultural.

Més informació: www.consellbalearsdones.cat

Consell Municipal de Dones i per a la Igualtat.

El Consell de Dones i per la Igualtat de Palma es un òrgan de participació activa de totes les associacions i entitats existents a Palma que treballen per la igualtat en la vida pública i en els àmbits de presa de decisió.

Més informació: igualtat.palmademallorca.es

Stand a la Fira d'entitats de la UIB·08.

Stand a la Fira d’entitats de la UIB ’08.

Escenari Orgull·08 “Per la visibilitat Lésbica”

Escenari Orgull’08 “Per la visibilitat Lésbica”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s