Orgull 2013

Summer Pride 2013

Segueix-nos en:

Twitter
Facebook
Vimeo

PREMIS SIURELL I DIMONI ROSA 2013

Com cada any, Ben Amics farà entrega dels premis Siurell i Dimoni Rosa, a les entitats que, respectivament, han mostrat el seu interès pels drets de les persones LGTB o, d’altra banda, han expressat la seva oposició a aquest col·lectiu.

Actualment, i més en aquests moments de crispació social, es fa necessari premiar a les persones, organitzacions o entitats que treballen en pro dels drets LGTB, mentre que, d’altra banda, hem de “castigar” a aquelles que encara segueixen pensant que els gais, lesbianes, bisexuals o transsexuals segueixen sent “persones de segona”…

La societat ha avançat, i encara li queda recorregut, cap a una realitat en què la Igualtat és constant i per TOTES i TOTS, encara que per a molts sectors de població no sigui així.

D’aquesta manera, amb aquests premis, es demostra que una altra via és possible i així volem que segueixi sent. Som persones que formem part de la mateixa societat, participem de les mateixes activitats i tenim els mateixos deures i drets.

Úneix-te a les nostres reivindicacions, que són les de tots/as els/les que creiem en una societat diferent, en la qual a ningú li ha d’importar si ets LGTB o no…

A continuació, els detallem els candidats i les candidates a tots dos premis:

SIURELL ROSA 2013

CINECIUTAT, per incloure en la seva cartellera de forma quotidiana i continuada pel·lícules de temàtica LGTB, visibilitzant la realitat del nostre col · lectiu i donant l’oportunitat de gaudir de la varietat cinematogràfica fora del cinema comercial. CineCiutat És una experiència pionera a tot Espanya. És un cinema sense ànim de lucre que aposta pel cinema en versió original, un cinema de qualitat i el cinema clàssic a més de potenciar la sensibilitat de la societat mallorquina sobre el col · lectiu LGTB a través de la cultura.

DOCTOR SANTIAGO TOFE, per ser el professional de referència de la Unitat de Gènere de l’Hospital Son Espases, que inicialment va començar a funcionar el 2008, per promocionar atenció i assessorament mèdic especialitzat al col·lectiu de persones transsexuals.

CRISTINA P. ÁLVAREZ, activista lesbiana i feminista que ha estat el cap visible de Ben Amics durant 4 anys representant i defensant els drets del col·lectiu LGTB a les Illes Balears.

DIMONI ROSA 2013

Parroc Gabriel Ramis Miquel, perquè en la missa sabatina del 2 de gener afirmar que: “un dels mals que ataquen la família és el matrimoni homosexual”.

CONSELLERIA DE EDUCACIÓ DE LES IB– perquè les proves de IAQSE de lecto-escriptura en català per a tot l’alumnat de 4t curs de primària de les Illes Balears són discriminatòries i sexistes en utilitzar unes vinyetes de còmic “Les aventures de Xavi i el seu amic Alvarito”. En aquestes es demostra l’escàs coneixement pedagògic de l’administració educativa. Es tracta d’un exemple sexista, que reflecteix l’escassa qualitat del procés d’ensenyament-aprenentatge que es transmet a primària mitjançant aquestes proves.

 IPFB (Institut de Política Familiar) per posar en coneixement de l’ODDM (Oficina de Drets de Defensa del Menor del Govern dels Illes Balears) l’existència d’un vídeo elaborat per un partit polític de les Illes Balears amb motiu del 17M, Dia Internacional contra la LGTBfòbia, en què una jove es visibilitzava com a lesbiana des dels vuit anys. EL IPFB al · legar que es tractava de la vulneració dels drets del menor.

Consell de Mallorca – pel tancament del programa “Iniciatives als instituts” que durant més de 10 anys va oferir un ampli ventall d’activitats educatives dirigides als instituts, entre les quals es trobaven els tallers sobre la diversitat afectiva i sexual impartits per Ben Amics en les aules dels centres educatius de Mallorca. El Consell de Mallorca va al·legar en el seu moment dificultats econòmiques per a la continuació del programa.

HI PARTICIPEN:

HI COL·LABOREN:

HO ORGANITZA:

Ben Amics

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s