Fes-te la prova!

Saber si tens el VIH és important per que et permetrà beneficiar-te el més aviat possible d’un seguiment metge i accedir a un tractament eficaç en el moment adequat, que evitarà complicacions en la teva salut i et permetrà gaudir d’una bona qualitat de vida. Moltes persones són diagnosticades quan el seu sistema immunitari està bastant deteriorat i, en aquests casos, els beneficis que poden oferir els tractaments existents són menors. A més, podràs protegir-te de reinfeccions i evitar transmetre el VIH a altres persones.

Avui dia, una tercera part de les persones que tenen el VIH no ho saben, i són les que produeixen més de la meitat de les infeccions. A més, es calcula que a Espanya, més del 10% d’homes que tenen sexe amb homes són seropositius.

Aquest virus pot afectar a qualsevol persona que hagi tingut una pràctica de risc, independentment de la seva raça, aparença física o situació socioeconòmica.

Només hi ha una única manera de saber si  tens el virus o no, i és fent-te la prova específica del VIH.

On? La pots demanar al teu metge de capçalera -recorda que no es pot saber si estàs infectat amb un anàlisi normal-, o pots acudir a altres serveis fora del Sistema Nacional de Salut.

Nosaltres et recomanem el servei d’ALAS, l’Associació de Lluita Anti-Sida de les Illes Balears. Et faran la prova de manera totalment gratuïta, t’assessoraran de forma personalitzada i obtindràs el teu resultat en només 15 minuts.

A més, en cas que el resultat fos positiu, aquesta organització disposa de serveis d’atenció social i psicològica a l’abast, no només de la persona diagnosticada, sinó també dels seus familiars i l’entorn més proper.

Podràs ampliar la informació sobre el Servei de la Prova Ràpida del VIH d’ALAS fent click aquí

Prova ALAS