Ben Amics participa al Màster de Sexología de la UIB.

Vos informem de que ja està oberta la matrícula del Màster en Sexologia de la UIB!

 

Màster en Sexologia. Títol propi de la UIB (60 ECTS)

A l’igual que tots els éssers humans tenen una personalitat; al ser subjectes sexuats, tenen també la seva sexualitat. I serà cada persona qui viurà, sentirà, expressarà i gaudirà la seva sexualitat d’una manera personal, única i específica. I podrà donar lloc a una gran diversitat, suposant un ampli ventall d’oportunitats i potencialitats per descobrir, aprendre i créixer, tant a nivell personal com dins el marc científic de la sexologia.

Precisament el Màster en Sexologia de la UIB, a l’igual que ho fa la sexologia, partirà d’aquesta diversitat com a fil vertebrador del procés d’aprenentatge. Abordant lo relatiu a la dona i a l’home, a les identitats sexuals i de gènere, a les orientacions del desig, al que passa a les diferents etapes evolutives (infantesa, joventut, persones grans), a les conductes eròtiques, a la realitat de les persones amb discapacitat, als diferents entorns socioculturals, a les relacions de parella, a les vivències, a les dificultats, a les peculiaritats,…; en definitiva, a tot el relatiu al fet sexual humà i a totes les persones.

Aquesta diversitat no sempre es troba representada als models socials i en certes ocasions està o ha estat amagada o discriminada. Per això l’any 2000, l’Organització Mundial de la Salut va aprovar la declaració dels Drets Sexuals, basats en la llibertat, la igualtat i la dignitat inherent a totes les persones. I que representen el marc d’estratègies i de treball de la sexologia.

La sexologia s’ocupa, com hem dit, de les persones i les seves vivències, tenint present totes les possibilitats i peculiaritats. Convertint-se, per tant, en un autèntic àmbit d’estudi multidisciplinar que engloba, entre d’altres: la biologia, la psicologia, la pedagogia, la sociologia, l’antropologia, la medicina, el dret, etc. I dins del qual encara es poden descobrir noves línies de treball i investigació.

La formació en sexologia permetria poder realitzar una intervenció de qualitat tant dins l’àmbit de l’educació com de la teràpia sexual o de parella. Combinant una metodologia activa i de descobriment, basada en la participació i el treball en equips; fomentant el debat i l’opinió critica de l’alumnat al llarg del procés d’aprenentatge.

 

ENTITATS PARTICIPANTS:

logos master

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s