Ben Amics assisteix a la recepció que Felip VI ofereix a representants de la societat balear.

L’associació celebra aquest “recolzament a la lluita pels drets LGTBI”
però recalca la seva postura a favor d’ un referèndum sobre el model d’ Estat.

Per primera vegada en la història institucional de Balears, el col·lectiu LGTBI de les Illes Balears estarà present en la recepció que cada any ofereix la Prefectura d’ Estat a representants institucionals de Balears en el Palau de l’ Almudaina. L’esdeveniment, que se celebra avui dijous dia 7 a les 21.00h i que habitualment comptava únicament amb la presència de representació institucional i política, s’obre aquest any a més de 200 personalitats del món associatiu, cultural, científic i esportiu entre els quals es troba Ben Amics, Associació de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals de les Illes Balears.

Després que el passat mes d’abril la Federació Estatal LGTB (FELGTB) defensés davant Felipe VI la importància de la seva implicació en la defensa internacional dels Drets LGTB en el que va suposar la primera trobada del col·lectiu amb el cap de l’estat, Ben Amics pren el relleu. En paraules de la seva presidentx, Jan Gómez, “es tracta d’un fet històric perquè suposa un acte de visibilitat del col·lectiu i un reconeixement a la nostra lluita pels drets del col·lectiu LGTBI i en contra de la discriminació en les Illes Balears”.

Jan Gómez es dirigirà al Cap de l’Estat per recordar-li que el col·lectiu de lesbianes, gais, transexuales i bisexuales és el més atacat al nostre país segons estudis del Ministeri de Justícia sobre delictes d’odi. Igual que animarà a Felip VI a defensar a tota la ciutadania independentment de la seva orientació afectiva i sexual i identitat de gènere. Per desgràcia en molts llocs seria impossible aquesta trobada entre els i les representants del col·lectiu LGTB i la Prefectura de l’Estat.

Des de Ben Amics han celebrat “el recolzament que aquesta invitació suposa a tants anys d’esforços enfront del menyspreu institucional, si bé han volgut aprofitar l’ocasió per subratllar la postura de l’associació a favor d’un referèndum que permeti a la ciutadania espanyola expressar lliurement la seva voluntat en referència al model d’ Estat optant entre la continuïtat de la Monarquia o la implantació de la República.